SPELUITLEG

ENIGMA is een reality spelprogramma waarin de twaalf kandidaten tot het psychologische uiterste gedreven worden in de zoektocht naar hun duopartner. Uiteenlopende opdrachten stellen je als kandidaat op de proef op het gebied van kennis, behendigheid en snelheid, waarmee je niet alleen geld en troeven, maar óók hints in de richting van je duo kunt verdienen. En dat is niet geheel onbelangrijk. Want hoe eerder je achter de identiteit van je partner komt, hoe zekerder je bent van je positie in het spel.

Iedere aflevering wordt namelijk ‘de balans opgemaakt’. Hierin spreid je als kandidaat al het verdiende geld van die aflevering in gelijke delen over die kandidaten waarvan je denkt dat ze je partner kunnen zijn. Hoe zekerder je van je zaak bent, hoe meer geld je overhoudt. Het duo dat het minste geld in hun gezamenlijke kluis heeft na het opmaken van de balans, wordt onverbiddelijk geëlimineerd.

Daarnaast onderscheiden we bij ENIGMA vier troeven. Deze kunnen gevonden danwel verdiend worden bij opdrachten en bieden de bezitter een wezenlijke voorsprong op de rest.


1. Het Voordeel geeft je het recht om één kandidaat aan te wijzen die bij de eerstvolgende balans verplicht geld op jou moet spreiden.

2. De Kraak biedt de mogelijkheid om één van de individuele kluizen van het afvallende duo te bemachtigen; al met al een krachtig wapen.

3. De Tweestrijd staat symbool voor een vijftal dilemma’s waarmee je als kandidaat een hint kunt vrijspelen. Tenminste, als je alle vragen juist hebt beantwoord. Zoniet, dan ontvang je een willekeurige hint die naar ieder ander duo kan verwijzen.

4. Tot slot onderscheiden we nog het Beraad. Deze troef zorgt ervoor dat er een stemronde plaatsvindt. Het duo dat samen de meeste stemmen ontvangt, is veiliggesteld voor deze eliminatieronde. Het duo dat na deze veiligstelling de laagste kluisinhoud heeft, moet het veld ruimen.

Al met al een psychologisch doolhof waarin strategie je belangrijkste wapen is. Wie vertrouw je je informatie toe en wie keer je de spreekwoordelijke rug toe?

SPONSORING

Om een tweede seizoen van ENIGMA te kunnen realiseren, hebben we jouw hulp nodig. Wil je ons als sponsor een steuntje in de rug geven? Graag! Je kunt ons zowel financieel als ook met materialen of locaties sponsoren. Je ontvangt van ons dan in ruil een prominente naamsvermelding op onze website en aftiteling. Afhankelijk van de sponsoring is vermelding aan het begin van een aflevering ook mogelijk.

CONTACT